A szűrőben átmosott quinoát háromszoros mennyiségű vízzel felforraljuk, majd gyengébb tűzön, fedő alatt puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Az esetleg visszamaradt főzővizet leöntjük, és a quinoát teljesen kihűtjük.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A kókuszreszeléket keverőtálban elvegyítjük a sóval, majd lazán hozzákeverjük a juharszirupot, az olajat és a tojást. Hozzáadjuk a quinoát, és fakanállal képlékenyre dolgozzuk.
A csokoládét felaprítjuk vagy durvára reszeljük, majd a chiamaggal együtt a masszába forgatjuk.
A masszából sütőpapírral leterített tepsibe jó evőkanálnyi halmokat rakunk, amelyeket 4-5 cm átmérőjű pogácsákká lapítunk. Az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.