hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Poharas csokipudingokat teszteltünk, és nem lepődtünk meg az eredményen

Ha desszertre gondolunk, akkor sokszor valamilyen csokoládés vagy kakaós nyalánkságra asszociálunk. Ezen felbuzdulva indultunk meg a különböző boltok hűtőpolcai felé, hogy megkeressük a legjobb csokoládés pohárdesszertet.

Az elsődleges célpontok a csokipudingok, de több kissé eltérő elem is került a kosárba. Meglepő, hogy tisztán csokipuding mennyire kevés van, a legtöbbet valamivel vegyítik.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

A tesztelés során figyeltük a krém állagát, a csoki ízét és az édesség mértékét. Mindegyiket közvetlenül a hűtőből vettük ki, és folyamatosan ellenőriztük, hogy a megfelelő hőmérsékleten teszteljük az össze terméket. Egyébként pedig a puding próbája az evés...

VAN OLYAN MOGYORÓKRÉM, AMI KÉPES LENYOMNI A NUTELLÁT? TESZTELTÜK! >>> 
Landliebe

Illatra erősen kakaós, állagra pedig tökéletesen remeg, ahogy egy pudingtól elvárja az ember. Ízre is erősen hozza a kakaós jelleget. Meglepően tiszta íze van a krémnek, semmi mű utóíz nem tapasztalható. Állagra nem túl híg, egészen jól tartja magát. Édességről nagyon nem lehet beszélni, szinte alig érezni benne cukrot, ami egyáltalán nem baj.

Adatok: tejszín 42%, csokoládépor 5%, kakaó 1%, 229 ft

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>> 
Update

Ennek tetején történetesen hab lakozik, ami nem is baj, mert amíg azzal találkozunk, nem látjuk az alatta található erősen híg, vertkocsonyaként remegő pudingot. Illatra csak a műanyagdobozt érezzük, semmi mást abból, ami a pohárban van. Kóstolásnál a tejszínhab egy jókora nullát mutat, de a csokis élmény is halovány benne.

Adatok: Zsírtartalom 5,5%, tej 20%, 115 ft

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>> 
Desira

Mondhatni duplán csokis, mert a csokirétegen a tejszínhab is csokis már, ami egyből dupla szeretet nyújt. Pontosabban nyújtana, mert amikor megkóstoljuk, érezzük, hogy nem ez volt az évezred ötlete, amivel az emberiség előrukkolt. A hab íze rémes, egy megfoghatatlan, enyhén csokis-tejszínes ízvilág, ami sehogy nem akar harmonizálni. A csokiréteg lent érezhetően tejcsokis, ami sokat javít a helyzeten. Kifejezetten édes, ez bizony nem a legjobb eledel a strandszezon alatt.

Adatok: tejszín 20%, kakaópor 2%, 129 ft

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Danette

Az egyik nagy etalon a pudingpiacon. Sokak egyből erre gondolnak, amikor meghallják a puding kifejezést. Illatra erősen érződik már a tejes-tejszínes irányzat. Étcsokis aromák törnek fel belőle, ahogy beleszippantunk. Utóízében is a csokit érezzük, nem pedig a töménytelen cukrot, mely sok másik csokis termék esetében igaz. Állagra pont félúton terül el a sűrű és a híg között, azaz könnyen kanalazható. Kifejezetten kellemes.

Adatok: tej 66%, tejszín 14%, csokoládé 2,2%, 449 ft (4 db pohár)

TESZT! SAJÁT MÁRKÁS MOGYORÓS CSOKI VERI A MILKÁT >>> 
Zott

Abban az esetben, ha csak a színét nézzük az egésznek, akkor ez tuti kakukktojás. Szinte vaníliának is elmenne, annyira világos az egész massza. Illatra már érződik, hogy ez közelében sem lesz a csokis álomnak. Kóstolásnál ki is derül, hogy ez egy tejszínes desszert, amit enyhén meglegyintettek csokival és mogyoróval. Ízre egészen mű, amiben erősen dominál a cukor és a tömény édesség.

Adatok: tej 49%, zsírtartalom 13,3%, kakaópor 0,8%, mogyorókrém 0,5%, csokoládépor 0,5%, 189 ft

TESZT! TÍZBŐL CSAK EGY VANÍLIÁS PUDINGNÁL ÚSZTUK MEG A KELLEMETLEN UTÓÍZT >>> 
Milli

Illatra kicsit a gagyi, filléres strandfagyikat idézi, amihez társul egy kevés mikuláscsoki-illat. Kóstolásnál kiderül, hogy állagra már egészen a híghoz közelít, de ami mégis fontosabb, hogy tökéletesen olyan ízre is, mint a mikuláscsoki, csak hideg és folyékony. Pár kanál ebből, és tuti kidől a gyerek. Közepesen édes, szóval hamar telíti az embert.

Adatok: zsír 2,4%, 399 ft (4 db pohár)

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Mia

Nagy Sherlock-előélet nem kell hozzá, hogy feltűnjön a hasonlóság a Millivel. Minden adat egyezik, amit elárulnak, még a doboz is ugyanaz, csak más a címke. Illatra és ízre is tökéletes klónozás.

Adatok: zsír 2,4%, 399 ft (4 db pohár)

TESZT! EGY SAJÁTMÁRKÁS PISKÓTATALLÉR MEGSZORONGATTA A PILÓTÁT >>> 
Bakoma

Egészen sűrű, de nem árt, ha alaposan összekeverjük a pikszis tartalmát. Illatra annyira rumos akár egy frissen kikötött halászhajó legénységének lehellete. Ízre a csokis rész egészen tejes, kellemesen krémes és-és-és egészen jó. Állaga végig tartja a sűrű szintet.

Adatok: tejcsokoládé 1,2%, csokoládé chips 1,1%, 249 ft

TESZT! VAN OLYAN SAJÁT MÁRKÁS KEKSZ, AMI JOBB, MINT AZ OREO? >>> 
KingFrais

Ennek a tetején is ott a hab, ami szinte a felét kiteszi a doboz űrtartalmának. A hab összeesett és iszonyat édes. Eljutva a csokiig, a cukros mámor tovább erősödik. Hiába keverjük el az egészet, sehogy nem akarja elérni az emberi fogyasztásra javallott szintet.

Adatok: 20% tejszín, 1,1% zsírszegény kakaópor, 0,3% kakaópor, 299 ft (4 db pohár)

A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT! >>> 
Ítélet

Első helyezett egyértelműen a Danette lett, amit a Landliebe követ szorosan. Ezeknek ízében a főszereplő a csoki, amit édesség csak nagyon vékonyan követ. Az igazi meglepetést a rumos kalózdesszert okozta, azaz a Bakoma. Nem tisztán puding, de állagából kifolyólag nagyon közel áll azokhoz.

A legrosszabb hármas a Mia, a Milli és a KingFrais. Az édességet vadul túllökték bennük, mely eltorzít minden ízt, ami próbál csokira vagy éppen kakaóra hasonlítani. 

A maradék, tipikus közepes versenyző, melyekben van némi jó és rossz is egyaránt. Van, ahol a hab tesz mindent tönkre, de van, ahol a tejszín van eltúlozva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss