Elkészítés: A tojásokat kettészedjük, s a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot.
A sárgájához adjuk a kristálycukrot, és ezt is habosra verjük. Majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, az olajat, a sütőport, a vanília-aromát, 1 kiskanál fahéjat és egy csipet sót, majd homogénre keverjük. Végül a habot is óvatosan beleforgatjuk.
Én maci alakú szilikonformával dolgoztam, így nem kellett kikenni. De ha tepsivel dolgoztok, akkor alaposan vajazzátok és lisztezzétek ki.
Öntsük bele a piskótamasszát (nekem ez a maci formám kisebb mint, egy átlag tepsi, így maradt még a masszából, ezért lett belőle még 12 mini muffin is).
A csokikat kockázzuk fel, és tegyük a mikróba 350 W-on 3 percre. Adjunk hozzá egy kis kakaóport is, és keverjük el. Majd egy evőeszközzel csurgassuk a piskótára.
Körülbelül 50 percig sül, 10 percet nagy lángon, utána takarékon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre