Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis palacsinta mandarinos túróval

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsinta tésztájához a lisztet keverőtálba szitáljuk. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a csokis szójaitallal, az ásványvízzel és a cukorral. A masszát állandó keverés mellett apránként a liszthez adjuk, közben vigyázunk arra, hogy ne csomósodjon össze. 30 percig pihentetjük a tésztát.
  2. A mandarinos túróhoz a friss mandarint meghámozzuk, a konzervet lecsöpögtetjük, a levéből 5 evőkanálnyit felfogunk. A túrót összekeverjük a konzervmandarin felfogott levével vagy ugyanilyen mennyiségű mandarinos ivólével, a vaníliás cukorral, a mézzel és a citromlével.
  3. A mandarint óvatosan a túrómasszába forgatjuk. A tésztát jól átkeverjük. 28 cm átmérőjű bevonatos serpenyőben egy kevés étolajat felforrósítunk. Beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és az alján egyenletesen elosztjuk. Néhány mandulaszemet a még folyékony tésztára szórunk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Mielőtt megfordítjuk, a serpenyőbe egy kevés olajat teszünk.
  4. A megmaradt tésztából még hét palacsintát készítünk, és melegen tartjuk őket. A mandarinos túrót elosztjuk a palacsintákon, majd mindegyiket tölcsérformára hajtjuk.

    Csokis finomságok itt >>>
    ÉDES PALACSINTÁK, AMIKET NEM LEHET MEGUNNI - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

További nagyszerű palacsintarecepteket a Palacsinta című Dr. Oetker-kiadványban találhatsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek