Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-nutellás-epres torta

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tortához:
  • 2 kocka vaj
  • 2 púpozott ek kakaópor
  • 1 bögre forrásban levő víz
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre kristálycukor
  • 1/2 kk só
  • 1/2 bögre író
  • 2 db tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 bögre Nutella
  • A töltelékhez:
  • 4 bögre eper megtisztítva, feldarabolva
  • 1/4 bögre kristálycukor
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 2 bögre tejszín
  • 1/2 bögre porcukor

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük margarinnal vagy olajjal.
  2. Egy közepes méretű serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaóport, és elkeverjük, amíg sima lesz. Hozzáöntjük a forró vizet, megvárjuk, amíg a keverék buborékozik (kb. 20 másodperc), aztán levesszük a tűzről, és félretesszük. 
  3. Egy edényben összekeverjük az írót, szódabikarbónát, tojást és vaníliakivonatot.Egy másik, nagyobb edényben összekeverjük a cukrot, a lisztet és a sót. Ehhez hozzáadjuk a csokis öntetet, majd a tojásos keveréket is, Óvatosan csomómentesre keverjük a tésztát,és félretesszük. 
  4. A nyers tésztát elosztjuk a két tepsiben, 17-20 percig sütjük, majd félretesszük, amíg kihűl. Közben az epret összekeverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Kb. 15 percig hagyjuk állni, majd leöntjük róla az edény alján keletkezett levet. 
  5. A porcukrot a tejszínhez keverjük, és tejszínhabbá verjük. Az egyik tortalapra rákenjük a Nutella felét, majd a tejszínhab felét, és ráteszünk egy réteg epret. Erre helyezzük rá a másik tortalapot, és utána megismételjük ugyanezt. Legalább egy órára hűtőbe tesszük tálalás előtt. 

Megjegyzés

Ree Drummond receptje A vadnyugati nő című sorozatból/ Food Network
1 bögre = 3 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss