Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis muffin tejszínhabbal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 16 dkg liszt
  • 4 evőkanál tej
  • 2 db tojás (nagyobb)
  • 5 dkg csokicsepp
  • A tetejére:
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg nyers marcipán

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük robotgéppel, majd a lisztet a sütőporral és a kakaóval átszitáljuk, és a tojásos krémhez adjuk, keverőlapáttal keverjük tovább, majd a tejet is hozzáöntjük.

A muffinformákba tesszük a papírkapszlikat, és a jól kikevert masszával 3/4 részig töltjük őket. A tetejét csokoládé cseppekkel rakjuk ki, és 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük, 180 fokon.

Hagyjuk kihűlni a kész sütiket.

Addig a tejszínt a cukorral felverjük kemény habbá, és egy keveset félreteszünk belőle, majd a többihez a cukrozott kakaót is hozzákeverjük.

Csillagcsöves nyomózsákból koszorúkat nyomunk mindegyik kapszliból kivett muffin tetejére. A félretett tejszínhabból külön még csillagot nyomunk rá, majd a közepébe marcipángolyókat rakunk díszítésként, amit a nyers marcipánból formáztunk ki. Ezután kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss