Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis muffin marcipán csészében

45 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A muffinformákat papírkapszlikkal kibéleljük. A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, végül a kakaóporral és sütőporral elvegyített rizslisztet is. Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával egyenletesen befedjük.

2.

190 fokra előmelegített sütőben, légkeverés mellett, 20 perc alatt megsütjük, és hűtőrácsra tesszük őket. A fondant-t vagy a marcipánt 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd a muffinok méretéhez mérten kivágunk belőle annyi, jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk. A muffinokat körbekenjük lekvárral, majd burkoljuk a fondant-nal. A csészékre a maradék maradék burolatból füleket készítünk.

3.

Az olvasztott csokit óvatosan a csészékbe kanalazzuk: ez lesz a kávé. Végül 2-3 pillecukorból készített kockacukorral édesítjük a kész "kávét."

Megjegyzés

Egy kis móka kell egy jó lagzihoz, hogy meglepődnének a vendégek, ha egy csésze "én félémmel" kínálnák meg őket! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss