Elkészítés: A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztához a csokoládét durvára lereszeljük. A tojást a cukorral és csipet sóval habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, és a tojásos krémbe beledolgozzuk. Hozzáadjuk a csokoládét és a megolvasztott vajat, simára keverjük.
A muffinsütőt papírkapszikkal kibéleljük, és mindegyikbe – kb. 3/4 részig – masszát töltünk. A sütőben 20-25 percig sütjük. Majd a muffinokat kivesszük, hűlni hagyjuk.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot és a kávéport. A kávés habot csillagcsőrös habzsákba szedjük, és szép formában a muffinokra nyomjuk. Ízlés szerint dekoráljuk. Tálalásig hidegen tartjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre