Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis muffin friss eperrel és tejszínnel

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a kakaót, a tojásokat és a sütőport, továbbá a darabolt étcsokit, a vörös áfonyát és a reszelt narancshéjat. Alaposan összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk. 
  2. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, majd beleadagojuk a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk őket hűlni. 
  3. Amikor kihűltek a csokis muffinok, a tetejüket felvert tejszínhabbal és vajjal, valamint az olajjal megolvasztott csokiba mártott eperrel díszítjük. A maradék csokit a tejszín tetejére csurgatjuk. 

Megjegyzés

Csokiimádóknak ajánlom. A csoki, a friss eper és a tejszín együtt mennyei!
Finom, omlós sütemény, amely fél óra alatt kész, a siker pedig garantált! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss