Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-mogyorós süti gesztenyehabbal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg csokoládé (min. 60%-os kakaó tartalommal)
  • 10 dkg fehércsoki
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 15 dkg mandula
  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A gesztenyehabhoz:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 3 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 25 dkg főtt, hámozott gesztenye
  • 2 ek cukor
  • 1 dl Baileys

Elkészítés

  1. Egy 25x25 centis formát kivajazunk, kilisztezzük.
  2. A vajat az étcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Amíg olvad, a mandulát megpirítjuk egy serpenyőben, ugyanezt tesszük a törökmogyoróval. A fehércsokit apró kockákra tördeljük. A cukrot a tojással habosra keverjük, A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és hozzáadjuk a konyhai aprítóval felaprított pirított mandulát.
  3. Az olvasztott csokit a tojásos keverékhez adjuk, eldolgozzuk, belekeverjük a fehércsokit és a mogyorót, végül belekeverjük a lisztes keveréket, eldolgozzuk, majd a sütőformába öntjük.
  4. 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A gesztenyehabhoz a tejszínt felverjük, a felét hozzáadjuk az elmorzsolt gesztenyepüréhez, majd beleforgatjuk a maradék tejszínt, és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
  6. A díszítéshez a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a gesztenyét, átforgatjuk, felöntjük a likőrrel, és pár perc alatt besűrítjük.
  7. A felkockázott mogyorós-csokis sütit a gesztenyehabbal és a likőrös gesztenyeszemekkel tálaljuk.

MÉG TÖBB GESZTENYÉS FINOMSÁG >>> 

MANDULA, A LEGÉDESEBB CSONTHÉJAS >>> 

ISTENI CSOKOLÁDÉS RECEPTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss