Az étcsokoládét és a vajat egy lábasban folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a sárgájával. A liszthet összekeverjük a sütőporral, az őrölt mandulával és a kakaóporral. A tojásos masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a csokis- vajas krémet.
4 db mini kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
A tejszínt felmelegítjük. Egy másik lábosban felolvasztjuk az étcsokoládét. Hozzáadjuk a tejszínt és a kávélikőrt. Összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. A mázt ráöntjük a süteményekre, megszórjuk durvára vágott mogyoróval és hagyjuk megszilárdulni.