Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis Madelaine II.

45 perc
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 14 dkg liszt
  • 9 dkg cukor
  • 4 dkg kakaó
  • 1 evőkanál méz
  • 1 narancs reszelt héja
  • pici rum
  • késhegynyi őrölt csillagánizs
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 14 dkg puha vaj
  • 4 dkg olvasztott 70%-os csoki
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 5 dkg fehércsoki bevonó

Elkészítés

Elkészítés: A robotgép táljába beleöntjük a tészta hozzávalóit, és összedolgozzuk.

A Madelaine-formákat kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztát terítsük bele színültig, és egy habkártya segítségével, amit vízbe mártunk, elsimítjuk a tetejét.

190 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Kiborítjuk a formából, és ha teljesen kihűltek, akkor olvasztott tortabevonó csokiba mártjuk, akár fehér és fekete csokiba vegyesen, ízlés szerint.

Megjegyzés

Sokáig elálló süti, és finom omlós. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss