Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zseniális körtés sütemény - kenyérmaradékból!

Fantasztikusan finom és pofonegyszerű süti - kenyérrel és csokoládéval. Vigyázat, könnyen rá lehet szokni!

Szeretem az olyan recepteket, amikkel maradékból lehet valami jót sütni-főzni. Szerintem ez tipikusan egy ilyen recept - legalább is, csak azért nem mennék el kenyeret vagy bagettet venni, hogy na, majd csinálok egy jó körtés süti-félét. Általában pedig a többi hozzávaló van otthon. Kivéve amikor azt hiszem, hogy van, és nagyon megdöbbenek a hűtőnél állva, hogy nincs itthon tejszín. Aztán már ugyan miért nincs? És hogyan fordulhat elő velem ez? A tejszín számomra alapfelszerelés a hűtőben, szóval nagyon-nagyon ki tudok akadni, ha nincs otthon. Az édes szájúaknak egyébként azt ajánlom, hogy tegyenek még bele egy kevéske cukrot, mert ez így nem lesz ám túl édes. Kellemes, de nem édes, szóval tényleg ne féljetek még egy kicsit megcukrozni.



Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
200 ml habtejszín
2 db tojás
1 db citrom
4 szelet bagett
2 db körte
1 tasak ét tortabevonó

A kamrából:
2 tasak vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj

1. Keverjük össze a tejszínt a tojásokkal, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a citrom lereszelt héjával.

2. A bagettszeleteket nyomkodjuk egy-egy kisebb tűzálló tálba, és locsoljuk meg őket a tejszínes-tojásos keverékkel.

3. A körtéket hámozzuk meg, szeljük félbe, és magozzuk ki. Hosszanti irányban metsszük be a gyümölcsdarabokat, legyezőszerűen nyissuk szét őket, majd locsoljuk meg a citrom kifacsart levével, és rendezzük el a tálkákban. Süssük a rakottasokat a 200 fokra előmelegített sütő középső részében 20 percig.

4. Melegítsük meg a tortabevonót a csomagolásán megadott utasítás szerint, végül locsoljuk a rakottasokra.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 490 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss