Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-kókuszos túrógolyók

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A golyókhoz:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • A csokimázhoz:
  • 20-30 dkg ét tortabevonó
  • 8-10 dkg margarin
  • rács, amin a golyókat lecsepegtetjük (én barkácsáruházakban kapható, horganyzott fém festéklehúzó rácsot használtam e célra)

Elkészítés

Elkészítés: A túrót összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a kókuszreszelékkel, majd gombócokat formázunk belőle.

A csokibevonathoz a tortabevonót lábosba tördeljük, és forró gőz fölé tesszük. Eközben egy másik lábosban a vajat megolvasztjuk, és alacsony lángon addig sütjük, amíg serceg - ezzel kisütjük a benne lévő felesleges vizet. Amikor már enyhül a sercegés, levesszük a tűzről, nehogy megégjen. Az olvasztott tortabevonóhoz annyi vajat keverünk, hogy közepesen sűrű, de inkább folyós masszát kapjunk. A rácsokat, amire a kész golyókat tesszük, egy tepsi fölé tesszük, hogy a lecsepegett csokit felfogja, majd egy villával a masszába mártjuk a golyókat, és a rácson hagyjuk 10-15 percet, hogy megszilárduljon a csoki.

Ha a máz megkötött, a rács alja felől egyenként felnyomjuk a golyókat - ugyanis ha simán csak fentről próbáljuk meg leszedni őket, könnyen ott maradhat a rácsban a golyók alja.

Megjegyzés

További fotót Mona1982 küldött. - tillzoli

Ezek is érdekelhetnek

Friss