Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis keksz (chocolate chips cookie)

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, és pihentetjük egy fél órát.
  2. Egy másik edényben összekeverjük az olvasztott vajat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az apróra vágott étcsokit, és egy fakanál vagy spatula segítségével összekeverjük.
  3. A masszából, egy fagyiskanál segítségével gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól 5 centis távolságra. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 15-17 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Hagyjuk a kekszeket teljesen kihűlni, majd egy jól záródó fémdobozba pakoljuk őket. 

Megjegyzés

Fél óránál többet nem kell rászánnod, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális. Százszor jobb, mint a bolti, ezt garantáljuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss