A cukrot a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral habosra keverjük, elegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval, hozzáadjuk a kávét, a sütőporral elkevert lisztet, s a végén a tojások keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük, kihűtjük, és két lapra vágjuk.
A krémhez a cukrot jó alaposan kikeverjük a tojások sárgáival, az egész tojással, a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, s a tejjel lassú lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Amint kihűtöttük, simára keverjük a vajjal. A krémmel megtöltjük a tortalapot, hagyunk belőle az oldalára, és a tetejére is. Egy kis csokimázat is csorgatunk rá, pár dkg tortabevonóból készítve.
A tortalapokat kevés tejeskávéval, kenőecset segítségével áthúzhatjuk. A tésztát variálhatjuk, ha kakaós és sima lapokat sütünk, majd csökkenő méretű karikákra vágjuk, és felváltva töltjük be velük a tortát. - hajbea
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!