Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-kávés-diós ostyalap

29 szavazat
25 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukrot annyi feketekávéval főzzük fel, amennyit felvesz.
  2. Adjuk hozzá a 70%-os étcsokoládét, a mogyorót (esetleg dióval vegyesen) darálva (esetleg előtte száraz serpenyőben megpörkölve), és pár perc alatt összefőzzük.
  3. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kockákra vágott vajat, majd még langyosan, vékonyan megkenjük vele az ostyalapokat úgy, hogy a rétegek között egyforma mennyiségű krém legyen, és a rétegezés ostyával végződjön
  4. A kész süteményra valami nehezéket tezsünk, és 24 óra múlva, egy éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk.

 

Megjegyzés

Málna és eper fagyasztott gyümölcsvelővel üdítő nyári édesség - lazarkatalin

Ezek is érdekelhetnek