Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis karamellszelet

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 15 dkg cukrot felolvasztjuk egy serpenyőben, karamellizáljuk, sütőpapíron elterítjük. Ha megszilárdult, a papír széleit ráhajtjuk, egy klopfolóval apróra törjük.

A tésztához 40 dkg lisztet 10 dkg cukorral, egy csipet sóval és 1/2 csomag sütőporral összekavarjuk, beledörzsölünk 10 dkg margarint, beletesszük a tojást, 50 ml vizet és 1 kanál vanília-aromát, jól összegyúrjuk. A tészta 2/3 részébe belegyúrjuk az összetört égetett cukrot, majd megfelezzük.

Sütőpapír és egy kettévágott nejlonzacskó között sütőlap méretűre nyújtjuk a három tésztát, átcsúsztatjuk a sütőlapra, 180 °C-ra előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, majd leszedjük róla a papírt és megfelezzük a lapokat.

A krémhez 6 dl tejben a pudingporokat csomómentesen elkeverjük, sűrűre főzzük, ha kész, beletesszük a maradék 15 dkg margarint, gépi habverővel habosítjuk, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, 1 kanál vanília-aromát és a kakaót, simára keverjük, habosítjuk, majd gondolatban 5 részre osztjuk.

Az egyik sima lapra (égetett cukormentes lap lesz az alsó lap) kenjük az első 1/5 részt, erre teszünk egy égetett cukros lapot és így tovább. A legfelső lap szintén sima legyen, erre kerül a felolvasztott tortabevonó.

10-12 órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss