Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-karamellás körtetorta

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot. Az étcsokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tojássárgájás keverékhez finoman beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt, kis méretű (18 cm átmérőjű) tortaformába töltjük, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  2. A körtés krémhez a körtét megpucoljuk, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a körtelevet és a pudingot, és sűrű krémet főzünk belőle. Végül hagyjuk kihűlni.
  3. A fehércsokis krémhez a tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd a tűzről levéve beleaprítjuk a csokit és addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. Ezt is hagyjuk kihűlni.(Ne ijedjünk meg, ha nem túl sűrű, a kihűlés után habverővel sűrítjük.)
  4. A karamellszószhoz a cukrot a vízzel addig főzzük lassú tűzön, amíg a cukor meg nem barnul. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat és a tejszínt. 2-3 körtét feldarabolunk és beleforgatunk a karamellbe. Hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tortát, addig is átveszi a karamell ízét a körte.
  5. A tésztát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd 4 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapra kerül a körtés krém, majd még egy lap és a csokis krém, aztán megint körtés krém.
  6. A végén elhelyezzük a tetején a körtéket, majd leöntjük a karamellszósszal.

Megjegyzés

Nem elég, az étcsokis, még egy fehér csokis krém is megbújik benne, ami a karamellel együtt igazi ínyencség! - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss