Elkészítés: A tésztához a kelesztőtálba öntöm a lisztet, beleteszem a sót, az olajat és a tojásokat. A tejet a cukorral meglangyosítom, és beleteszem az élesztőt, majd hagyom, hogy felfusson. Ha kész, akkor a liszt közepébe csinálok egy lyukat, és beleöntöm a felfutott élesztőt, összegyúrom. 1 órát pihentetem, hogy megdagadjon a tészta.
Ezalatt elkészítem a krémet: a margarint megolvasztom, beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a rumaromát, majd jól összekeverem.
Amikor megkelt a tészta, 4 felé osztom. Ezután kb. 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát, megkenem a krémmel, majd föntről lefelé feltekerem a tésztát, és félreteszem. Ezt a többi 3 tésztával is ugyanígy csinálom. Ha kész, kettőt-kettőt egymás mellé teszek, és egymásba fonom.
Kikent, lisztezett koszorúformába teszem, megkenem tojással, és 180 fokon megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre