Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis grízpuding rózsaborsos őszibarackkal

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • fél citrom héja
  • 6 dkg gríz
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojássárga
  • 3 dl tejszín
  • 8 lap zselatin
  • 1 narancs
  • A barackos raguhoz:
  • 3 barack
  • 1 evőkanál rózsabors
  • 2 dkg friss gyömbér
  • fél csokor apróra vágott menta
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felforraljuk a cukorral és a félbevágott, kikapart vaníliával, belerakjuk a grízt, 15 percet főzzük folyamatos keverés mellett. Hozzákeverjük a kakaóport és az apróra vágott csokoládét, és még 8-10 percig óvatosan, kevergetve főzzük. Fóliázott tepsire terítjük, és hagyjuk kihűlni.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kis lábasban 1 narancs levével felolvasztjuk. Keverőtálba tesszük a kihűlt csokis grízt, hozzáadjuk a tojássárgákat, a habbá vert tejszínt és a zselatint. Összeforgatjuk.

Fóliával kibélelt formákba töltjük, és legalább 6 órát dermesztjük hűtőben.

A raguhoz a mézet felforrósítjuk, hozzáadjuk a durvára tört rózsaborsot. A felkockázott barackot a felaprított mentával és gyömbérrel, valamint a mézes rózsaborssal összekeverjük, és a pudinggal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatosan itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss