Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-gesztenyés-vaníliás szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé olvasztva
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 ml rumaroma
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl habtejszín
  • A gesztenyekrémhez:
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 20 ml rumaroma
  • A vaníliás krémhez:
  • 4 dl hideg tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • A tetejére:
  • csokoládéforgács

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a tojásokkal és a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (kb. 10 perc ), majd hozzáadjuk a az olvasztott, nem meleg csokoládét, a tejszínt és a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (eléggé folyékony), és 40 perc alatt megsütjük 180 fokon. (Mindenkinek más a sütője, javaslom a tűpróbát.) Amikor jól megszilárdult, de még nem sült készre, a tetejét alufóliával letakarhatjuk, hogy ne égjen meg.

A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, a folyékony tejszínnel, a cukorral és a rumaromával habosra keverjük.

A vaníliás krémhez a hideg tejjel a vaníliás krémport kézi habverővel besűrűsödésig keverjük (kb. 2 perc).

A megsült tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, a tésztát kihűtjük. Először a gesztenyés krémet, majd a vaníliás krémet simítjuk rá. A tetejére csokoládéforgácsot teszünk.

Megjegyzés

Pár szem kandírozott gyümölcsdarabkákat is szórtam rá. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss