Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Melyik csokis gabonapehely a legjobb reggeli?

Az egyik legfontosabb táplálkozási szabály, hogy egy rendes, finom reggelivel kezdjük a napot. A gyerekek esetében ez hatványozottan fontos, hiszen nem árt, ha nem alszanak el az iskolában, hanem csurig vannak energiával.

Gabonapelyhek sokasága roskad a boltok polcain, mi mégis egy egészen szűk kategóriát szemeltünk ki, a csokisat. A teszt során mindegyik alanyt pontosan 3 percig hagytuk tejben ázni, ez talán egy átlagos érték lehet egy rohanó reggelen.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Goody – LIDL

Egészen apró pelyhekkel dolgozik, melyek a 3 perces tejes áztatás után sem akarnak annyira megpuhulni. Közepes hangerővel recseg a fogaink között, viszont a kakaós élmény nem akar előbújni belőle. A tejet picit sem színezi, oldódni nem hajlandó. Egy nagyon vékony vonalon találni benne némi kakaóízt, de amúgy egészen íztelen.

Adatok: 50% lisztkeverék, 7,2% kakaópor, 7 % kukoricakása, 10 fajta vitamin, 250 gramm, 249 ft

Chocapic

„És így készül a Chocapic” - a sokat hajtott reklámtól már sugárban tudna hányi a lakosság fele. Ez is egészen pici pelyhekre lett formálva. A háromperces felszívó etap után rendesen megpuhult, fel is duzzadtak a pelyhek. A nagyon csokis élmény elmarad. Annak ellenére, hogy ilyen magas százalékban lakozik benne, nem sikerült maradandót alkotnia. A ropogóssága hamar elvész a tej miatt.

Adatok: 61,9% gabonaőrlemény, 22,2% csokoládépor, 7 fajta vitamin, 225 gramm, 495 ft

POHARAS CSOKIPUDINGOKAT TESZTELTÜNK, ÉS NEM LEPŐDTÜNK MEG AZ EREDMÉNYEN >>> 
Choco chips – Penny

Nagyobb pelyhekben álmodták meg. A tejfürdő után ez is megpuffad, de annyira, hogy majdnem szivacsnak is nézheti az ember. Csokis vagy kakaós élmény semmi, annyira íztelen, hogy csak ámultunk rajta. Ropogósság nincsen, pillanatok alatt lágyul meg. Ez egészen gyászos napindító.

Adatok: 69% gabonaőrlemény, 5,9% kakaópor, 1,2% csokoládépor, 3 fajta vitamin, 250 gramm, 249 ft

Nesquik

Az egyik legnagyobb kakaómágnás a piacon. Ezek golyókra esküsznek, nem pedig az ívelt pelyhekre. A kecskeimádóknak talán kedves a látvány, de amúgy eléggé fura. A golyók egészen ellenállnak a tejnek, picit felszívnak abból, de nem engednek sokat elvenni a ropogósságukból. A kakaós élmény a végén érkezik, nagyon nincs mit a nyuszira fogni, annyira nem vad.

Adatok: 66% gabonaőrlemény, 6,7% kakaópor, 3 fajta vitamin, 225 gramm, 549 ft

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>> 
Cornexi – Gabonapehely

A csomagolás már büszkén hirdeti, hogy hozzáadott cukor nélkül készül. Külalakra szintén a kis golyóbis formára esküsznek Cornexiék, talán egy fokkal fényesebbek és kisebbek. Úgy látszik, a magasfényezésű borítás nem pajzs, ugyanis egészen kapcsolatba lép a tejjel, megpuhul rendesen. A csapat egyes tagjainak ízre a fagyi jut eszébe. Édesnek nem édes, de csokicunami sem robban a szánkban.

Adatok: 73 gabonaőrlemény, 3,6% kakaópor, vitaminról nincs adat, édesítőszer 19%, 300 gramm, 599 ft

Nestlé – Fitness

Már a neve is hirdeti, hogy bizony bátran kombinálhatjuk ezt egy jó spinning vagy aerobic órával, akkor is fittek maradunk. A formája méretes falevélre hasonlít a legjobban, eléggé amorf kis nyomoroncok. Ízre igazán érdekes. Ha az ember talál egy csokis változatot, akkor azon masszív tejcsoki érződik. Jó párost alkot a sima pelyhekkel. Egy kis tejet gyűjt magába, de ez nem megy a ropogósság kárára. Egészen izgalmas kreálmány.

Adatok: 71-29 arányban nyer a fitness pehely a csokoládéba mártott fitness pehellyel szemben, 2 féle vitamin, 375 gramm, 949 ft

TESZT! SAJÁT MÁRKÁS MOGYORÓS CSOKI VERI A MILKÁT >>> 
Knusperone (ALDI)

Laktóz- és glutén mentességével kissé kilóg a mezőnyből, emiatt szerencsére nagyobb vásárlóközönséget találhat magának. Egészen méretes gömbök gördülnek a gyártósor polcain egyenesen a dobozba. Az állagán nagyon érződik a kukorica. Ízre megvan benne egy csokis vonal, de mintha csak a külseje lenne ezzel futtatva, nem járja át teljesen a belsejét.

Adatok: 58,7% kukoricadara, kakaópor 6,3%, no vitamin infó, 300 gramm, 449 ft

Ítélet

Nagy átlagban elmondható az összesről, hogy bizony a csoki vonalon nem tették oda magukat 100%-osan a versenyzők. Ezt a versenyszámot bizony ellazsálták kicsit. Ha mégis szeretnénk kiemelni egyet, akkor az a Nesquik. Ez az, ami viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt tudott nyújtani.

Még a Nestlé Fitness terméke lóg ki pozitív irányban a mezőnyből, de ez nem klasszikusan a csokis irányvonal. Ízre, állagra, alakra viszont ez váltotta ki a leghangosabb hümmögést a csapat tagjaiból.

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT! >>> 
TESZT! VAN OLYAN SAJÁT MÁRKÁS KEKSZ, AMI JOBB, MINT AZ OREO? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss