A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a liszttel, a sóval, a feldarabolt vajjal és a tejföllel összegyúrjuk. Az omlós tésztát letakarva, kb. 1 órára hűvös helyre tesszük.
A tésztát kevés liszttel meghintett deszkán, kb. 2 mm vastagságú lappá nyújtjuk, majd lisztbe mártott formákkal, 50 db, kb. 4 cm átmérőjű csillagot szúrunk ki belőle, és két, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük.
A tojásfehérjét a gyümölcscukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és a fűszerekkel elvegyített darált mogyorót, majd a masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Mindegyik tésztacsillag közepére kis halmot nyomunk.
A tepsiket, egymás után, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a fűszeres csillagokat kb. 18 perc alatt készre sütjük.