Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis eper

MME MME
3.7/5
15 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Ehhez a csemegéhez ép, nagyszemű, szép epreket válasszunk. A gyümölcsöt megtisztítjuk és alaposan megmossuk. Lecsöpögtetjük, törlőpapírra szedjük, megtörölgetjük. Közben az ét főzőcsokoládét vízgőz fölött vagy nagyon kis lángon, a vajjal együtt felolvasztjuk. Belekeverjük a vaníliás cukrot. A tejszínt a porcukorral együtt félkeményre felverjük. Az eperszemeket hosszú, kétágú (hús)villára szúrjuk és belemártjuk az olvasztott csokoládéba. Lecsöpögtetjük, majd alufóliára tesszük száradni. A megszilárdult csokis epret sűrű tejszínhabba mártogatva fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss