Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis diós szőlős pite

30 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük, közben egy csipet sót adunk hozzá. Ha felhabosodott, apránként hozzáadunk két evőkanál cukrot.
  2. A tojássárgájához hozzáadunk 2 evőkanál barna cukrot, a vizet, majd fehéredésig keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beleszórjuk a sütőporral összekevert lisztet, a kakaóport, a darált diót, majd miután elkevertük ezt is, belecsurgatjuk az olvasztott vajat és tovább keverjük.
  3. Egy kevés felvert tojásfehérjével fellazítjuk a tésztát, a maradék habot pedig apránként belekeverjük. Mindezek után veszünk egy 24 centis pite formát, kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd beleöntjük a pitetésztát, a tetejét pedig kirakjuk szőlővel. Végezetül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Ha megsült, porcukrozzuk a tetejét.

KÉTRÉTEGŰ ALMÁS PITE >>> 

KARAMELLÁS-NEKTARINOS PITE >>> 

ALMÁS-DIÓS PITE >>> 

Megjegyzés

Ha megsült a szőlős pite, langyosan kezdjük felszeletelni, ugyanis így könnyebb. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss