15 dkg lisztkeverék (ez nálam 4 dkg zabpehely, 6 dkg darált dió és 5 dkg graham liszt)
A krémhez:
7 db tojássárga
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (nálam 90%-os)
20 dkg vaj
kakaóbab töret
Elkészítés
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és a sütőport. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejben elkeverjük az édesítőt, a tojást, a pudingport, és feltesszük melegedni, majd amikor felolvadt a cukor is, hozzátesszük a csokit. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk hűlni, majd a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, és megszórjuk kakaóbabbal. A hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Hasábokra vágva kínáljuk.