Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-diós süti

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek kókuszreszelék
  • Krém:
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg darált dió
  • Tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2 ek. étolaj
  • rumaroma

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, majd simára keverjük a kakaóval, és hozzáadjuk a cukrot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a felvert tojásokat. Beletesszük a szódabikarbónát, a sót, a vaníliaaromát, és összekeverjük. Hozzáöntjük a lisztet és a kókuszreszeléket, majd alaposan összedolgozzuk az egészet. Előmelegített sütőben,180 fokon kb. 40 -45 perc alatt megsütjük.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a rumaromát. Ha teljesen kihűlt a tésztánk, kettévágjuk, és megkenjük a diós krémmel. Tetejére, gőz felett felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és szépen egyenletesen elsimítjuk rajta. Megvárjuk, míg megdermed, majd szeletelés előtt még pár óráraa hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss