Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-dióhabos kocka

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • kb. 1-1,5 dl tejföl
  • csipet só
  • mogyorós csokikrém vagy lekvár
  • A habhoz:
  • 4 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg darált dió (lehet dió és mandula keveréke)
  • darabolt étcsoki és fehércsoki ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A liszthez adjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a csipet sót, és az egészet tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejföllel összeállítjuk, rugalmas, sima felületű tésztává gyúrjuk. Hűvösebb helyen pihentetjük 20-25 percig.

A töltelékhez habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk a diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét, összeforgatjuk, majd beleszórjuk a csokidarabokat.

A sütőformát (30x20 cm) kibéleljük sütőpapírral, és a méretre kinyújtott tésztát beletesszük, tetejét megkenjük a csokikrémmel vagy lekvárral. Ráöntjük a habot, elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, levesszük a sütőpapírt. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.

Ezek is érdekelhetnek