A csirkemellet sózzuk be, majd forgassuk meg a lisztben. Pirítsuk tíz percig – mindkét oldalát – az olívaolajban, vegyük ki a húst, majd tegyük félre. Öntsük a tyúkhúslét egy lábosba, forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a paradicsompürét. A csirkemell sütésére használt olajba tegyük bele a felaprózott hagymát, és pirítsuk üvegesre. Hintsük meg kakaóval, fahéjjal és a cukorral. Öntsük fel a paradicsomos húslével, majd adjuk hozzá a csirkemelleket is. Lassú tűznél főzzük húsz percig. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és még két percig sűrítsük a szószt. Azonnal tálalható, rizskörettel például.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre