Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-csilis piskótatekercs (fatörzs)

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral és a sóval. Ha kemény a hab, hozzáadjuk a sárgájákat, majd – már kézzel – belekeverjük a kakaóporral elkevert mandulalisztet. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk a masszát, és kenőkéssel minél vékonyabban - saroktól sarokig - egyenletesen szétkenjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ha kész van, lehúzzuk a tepsiről papírral együtt, és még melegen jó szorosan feltekerjük. 
  3. A krémhez a tejszínt a fűszerekkel felforraljuk, és ráöntjük a felaprított csokira. Homogénre keverjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  4. A tekercset kitekerjük,megkenjük az összeállt krémmel és egy vékony rétegben a lekvárral, ésszorosan feltekerjük. Kívülről is megkenjük a csokival, és késsel meghúzogatjuk, mintha egy fatörzs lenne.

Ajánljuk még:

MÉZES KRÉMES >>> 

KARÁCSONYI BORKRÉMLEVES >>> 

PEPITA KOCKÁS VAJAS KEKSZ >>> 

Megjegyzés

A piskóta sütésénél figyeljünk oda, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor feltekerésnél törni fog.

Recept: Pinczel Orsolya - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss