A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral és a sóval. Ha kemény a hab, hozzáadjuk a sárgájákat, majd – már kézzel – belekeverjük a kakaóporral elkevert mandulalisztet. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk a masszát, és kenőkéssel minél vékonyabban - saroktól sarokig - egyenletesen szétkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ha kész van, lehúzzuk a tepsiről papírral együtt, és még melegen jó szorosan feltekerjük.
A krémhez a tejszínt a fűszerekkel felforraljuk, és ráöntjük a felaprított csokira. Homogénre keverjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A tekercset kitekerjük,megkenjük az összeállt krémmel és egy vékony rétegben a lekvárral, ésszorosan feltekerjük. Kívülről is megkenjük a csokival, és késsel meghúzogatjuk, mintha egy fatörzs lenne.