Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-cseresznyés pite

MME MME
120 perc
mester
költséges

Elkészítés

A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki. A csokoládét vágjuk fel apróra. A vajat a cukorral és a sóval keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat is. Vegyítsük a masszába a tojáslikőrt is, majd keverjük tovább.

Az átszitált lisztet dolgozzuk össze a sütőporral és a csokoládéval, majd ezt is adjuk a tojásos masszához. Egy 37x32 cm-es tepsit kenjünk ki zsiradékkal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a tésztát, a tetejét simítsuk el. Rakjuk rá az előkészített cseresznyét.

Előmelegített sütőben süssük 175 fokon 45-50 percig. A tejfölt és a habbá vert tejszínt keverjük össze a vaníliás cukorral, majd kenjük a megsült tészta tetejére. Csepegtessük le a maradék tojáslikőrrel.

A kész süteményt vágjuk fel kockákra, díszítsük néhány száras cseresznyével, mentalevelekkel és csokoládéforgáccsal.

Megjegyzés

Befőttből is elkészíthetjük a süteményt, a lényeg, hogy jó alaposan csepegtessük le a gyümölcsöt! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss