Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük. Gőz felett felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. A gőzről levéve belekeverjük a cukrot, jól kikeverjük. A tojásokat csipet sóval robotgéppel kikeverjük, majd a csokis masszához adjuk, és alaposan elvegyítjük. A kukoricalisztet elkeverjük a szódaporral, és kanalanként a masszába forgatjuk. A végén a főtt reszelt céklát is hozzáadjuk.
Egy 26 cm-es átmérőjű tortaformát alaposan kivajazunk, és a masszát beletöltjük. 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra még egy picit ráragad. Hagyjuk kihűlni.
Vaníliafagyival és tejszínhabbal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre