Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis bonbon

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforrósítjuk a tejszínt, majd kevergetve megolvasztjuk benne a felaprított ét- és tejcsokoládét. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Habverővel átkeverjük a csokis masszát, majd teáskanál segítségével adagolunk belőle egy keveset a hideg tenyerünkbe, és gyors mozdulatokkal gombócot formázunk belőle.
  3. Azután meghempergetjük egy kevés kakaóporban. Ugyanígy készítjük el a többi bonbont is, végül a hűtőbe tesszük mindet, hogy megdermedjenek. 
Vízgőz fölött olvasszunk meg 13 dkg felaprított étcsokit 2 ek puha vajjal és 4 ek porcukorral. A tűzről levéve keverjük simára, majd dolgozzunk bele 2 db tojássárgáját és 2 ek rumot. Rakjuk a masszát a hűtőbe fél napra, végül formázzunk belőle dió nagyságú golyókat, és forgassuk meg azokat némi keserű kakaóporban.

Ezek is érdekelhetnek

Friss