A sütőben sült amerikai fánk elkészítéséhez sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy amerikaifánk-sütőformát kikenünk kókuszzsírral. A tálba szitált lisztet elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a cukorral.
Egy másik tálban a rizsitalt vagy mandulaitalt krémesre keverjük a villával pépesített banánnal, a felolvasztott kókuszzsírral és a vaníliaaromával. Beleforgatjuk a lisztes elegyet, majd simára dolgozzuk.
A tésztát habzsákba vagy a sarkán kilyukasztott mélyhűtőtasakba kanalazzuk, és a kikent forma mélyedéseibe nyomjuk úgy, hogy az üregek 2/3-ig legyenek megtöltve. A fánkokat az előmelegített sütőben sütjük 11-13 percig, majd teljesen kihűtjük.
A bevonáshoz a porcukrot elvegyítjük a kakaóporral és a sóval. Hozzáadunk 3 ek rizsitalt vagy mandulaitalt és a vaníliaaromával ízesítjük, majd csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű, 1 ek itallal hígítjuk.
Végül a fánkokat az egyik oldalukon a csokiba mártjuk, és tetszés szerinti szórással dekoráljuk. A rácson hagyjuk megszáradni.
A konyhafelszerelési szaküzletekben és a webáruházban általában 6 darabos szilikon- vagy tapadásmentes bevonattal ellátott 12 darabos fém amerikaifánk-sütőformákat kínálnak. Ezeket nem kötelező kikenni. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!