Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-áfonyás zabkeksz

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
20 adag
Hozzávalók
  • 12,5 dkg liszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk őrölt fahéjat
  • 1/4 tk sót
  • 11,5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 15 dkg csokoládé

Elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A szobahőmérsékletű puha vajat simára keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojást és a vaníliakivonatot, majd folyamatosan adagolva a lisztes keveréket. Végül belekeverjük a zabpelyhet, az áfonyát és az apróra vágott csokit. A tésztát lefedjük és legalább 30 percig pihentetjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire evőkanállal ráhalmozzuk a masszát, amit a tenyerünkkel szétlapítunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

ÁFONYÁSTÓL A CSOKIKRÉMESIG: 12 EGYSZERŰ ZABKEKSZ, AMIT MUSZÁJ MEGSÜTNÖD >>> 

14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>>

NARANCSOS-ÉTCSOKIS ZABKEKSZ, AMIT BŰNTUDAT NÉLKÜL EHETSZ >>>

 

Ezek is érdekelhetnek