Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokirolád

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • pici só
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl habtejszín (32 %-os, állati)
  • 22 dkg vaj
  • 8-10 dkg cukor
  • 8 dkg holland kakaópor
  • 0,5 dl erős eszpresszó kávé

Elkészítés

Elkészítés: Tálba ütöm a tojásokat, majd porcukorral, pici sóval, tejjel 8-10 percen át géppel együtt verem fel habosra a tojásokat. Ezután adom hozzá a lisztet és a sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Elsimítom, és előmelegített sütőben 180 C fokon 14 perc alatt készre sütöm.

Még melegen kiveszem a sütőpapírral együtt, feltekerem lazán, majd hagyom kihűlni.

A krémhez egy edényben a vajat, a cukrot és a tejszínt állandóan kevergetve 10 percet forralom. A vége felé a kávét is beleöntöm.
Ezután a tűzről lehúzom, a kakaóport beleszitálom, ezt is állandó kevergetés mellett (ha csak úgy beleszórom akkor csomós lesz).

Egy nagyobb lábosba jeget teszek félig, és erre teszem a krémet, így gyorsan kihűl. Persze kevergetem néha. Amikor látom, hogy dermedni kezd, akkor géppel ezt is kikeverem szép selymesre.

A krém 2/3 részét belülre kenem, a többit kívülre.

Ezek is érdekelhetnek