hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáshabos csokipite

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet sodrófával vagy géppel morzsásra tördeljük.
  2. A vajat felolvasztjuk, a morzsával összedolgozzuk, majd egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Ha ilyen nincs kéznél, tökéletes egy pite forma is.
  3. A 3 darab tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
  4. A tejet egy lábasban felforraljuk a csipet sóval, majd levesszük a tűzről. Hőkiegyenlítéssel dolgozunk tovább. Egy pici forró tejjel elkeverjük a sárgájás keveréket, majd az egészet a tejhez öntjük és alaposan összekeverjük. Utána visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha már pudingosodik az állaga, szűrőn keresztül átöntjük egy másik tálba.
  5. Ha egy picit hűlt, ráöntjük a kimért csokoládéra, és addig kevergetjük, amíg az el nem olvad, majd ráöntjük a kekszes alapra és félretesszük picit.
  6. A 2 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékre simítjuk. Azonnal betoltjuk a 170 fokra előmelegített sütőbe és addig sütjük, amíg a tojáshab szép, barnás színt nem kap. Ez kb. 25-30 perc, de sütő erősségtől függ.

Ezek is érdekelhetnek