Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Szerintük ezek a csokinyuszik kerüljenek a fészekbe húsvétkor!

default user icon
MME
A pálinkát még nem szerető és a pénzt nem túlértékelő korosztályt egyértelműen a csokinyuszikkal lehet húsvétkor lenyűgözni. Az pedig brit tudósok által bizonyított tény, hogy a csoki minősége nagyban befolyásolja a gyerek fejlődését ilyen korban is.

Mi pedig törődünk a jövő generációjával, ezért felnőtt fejjel is leteszteltük a húsvétkor kapható „márkásabb” csokinyuszik többségét. Kilenc különböző nyulat találtunk, melyeket kellő simogatás és nyugtatás után elfogyasztottunk. Az értékelés során leginkább az élvezteti értékét figyeltük az adott példánynak, azaz mennyire fog az ifjú titánok szeme csillogni, ha ilyet a „tojik a nyuszi” húsvétkor.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Tibi

Ebben a mezőnyben ez a külcsín már-már kicsit retrónak hat. Klasszikus tojásokat őriz a Tibi által megbízott Nyúl Security. Illatában tipikus tejcsokit találunk, ami a legtöbb locsolót már részben kielégíti. Kóstolva marad a kellemes tejcsokis élmény, ami meglepő gyorsasággal tud megolvadni szánkban. Niem cukrozták túl, így nem iszonyatosan édes. A csokoládé fala nem túlságosan vékony, sőt kicsit már vastagnak is nevezhető.

Adatok: 100 gramm, 469 Ft

Nestlé

Saját tojását festi a Nestlé idei nyúl nagykövete. Illatában a kakaót érezzük leginkább, ami szinte akkor sem távozik, amikor már könyörögnénk érte. Kóstolás során sokáig marad a szánkban az íze, ami az elején kellemes csupán. Kicsit tömény, kicsit bevonós, az utóíze sem a legkellemesebb.

Adatok: 70 gramm, 499 Ft

TESZT! SZERINTÜNK EBBŐL A BABAPISKÓTÁBÓL ÉRDEMES TIRAMISUT KÉSZÍTENI >>> 
KitKat

Piros, mintha télapót kapnánk nyúl bundába bújtatva. Az illata nem túl karakteres. Ehhez bizony kóstolni kell, mivel sokijába kekszdarabokat csempésztek. Kintről ez épphogy látszik, viszont kóstolva meghatározó eleme a csokinyuszinak. A csokoládé magában nem bajnok, egyértelműen a keksz viszi benne a prímet.

Adatok: 85 gramm, 669 Ft

Merci

A nyaklánc egy szívecske medált is kapott, így teljes az öröm. Fehér köntösben egy ülő nyúl, mindenfajta vad dizájnolás nélkül. Illatában enyhe tejcsokoládés beütést érzünk, de a kóstolásnál látjuk meg az igazi arcát. A csokoládé kifejezetten puha, és olyan gyorsan olvad, hogy felfogni is nehéz. Az íze viszonylag hamar távozik szánkból, de kicsit furcsa utóízzel köszön el.

Adatok: 120 gramm, 999 Ft

FÁNKOKAT KÓSTOLTUNK BUDAPESTEN: ÍME A KEDVENCEINK >>> 
Boci

A Boci ilyenkor nyúlnak álcázva kényezteti rajongóit. Külsőre kísértetiesen hasonlít Donnie Darko nyulára, ami azért sokadig pillantásra már kezd rémisztő lenni. A tejcsokoládés illata kellemesnek hat. Kóstolva kezdetben keményebb állagot kapunk, ami annyira gyorsan nem kezd olvadni a szánkban. Az íze átlagos, nem rossz, de olyan kiemelkedőt sem nyújt a többihez mérten.

Adatok: 90 gramm, 549 Ft

Smarties

Egyértelmű csalogató fegyvere a drazsé a nyúl gyomrában, amit ha ráz a gyerek, rövid időn belül bolondulunk meg. Illatában mintha már bevonót szaglásznánk, de kóstolásnál jön igazán a hidegzuhany. A csoki nem túlságosan finom. Kicsit fanyarkás az íze, ami lassan távozik a szánkól. A drazsé csökkentett kivitelben van jelen, mivel mérete a hagyományostól elmarad.

Adatok: 100 gramm, 699 Ft

TESZT! MELYIK ZERO VAGY LIGHT ÜDÍTŐ IHATÓ, ÉS MENNYI CUKOR VAN BENNÜK? >>> 
Milka

A Boci után a másik tehén is nyúlnak álcázza magát. Kicsit kajlafülű a nyúl, mert bizony az egyik oldalon picit lehajlik, és nem áll az égnek, ahogy a többi műholdvadász társa. Az illatában érzünk egy erőteljesebben tejes irányt, ami talán az alpesi tejcsoki miatt történik. Kóstolásnál pár pillanat alatt megolvad, de lényegesebb, hogy nagyon krémes és lágy az állaga. Ez nem ropog, ez mállik leginkább, ha kézzel esünk neki.

Adatok: 100 gramm, 749 Ft

Lindt

A mezőny aranynyula. Nyakában egy csengő vagy inkább kolomp, tehát akár tekinthetünk is rá úgy, mint egy karriert tévesztett tehénre. Törni nem könnyű, mert ennek már rendesen vaskos fala van. Az illata nem hivalkodó, kifejezetten szolidan adja elő. Kóstolva aztán jön az igazi ajándék. Nagyon finom és krémes, enyhén karamellás beütéssel. Lágyan és hosszan olvad szánkban, ez bizony érezhetően minőségi csokoládéból készült.

Adatok: 100 gramm, 1299 Ft

TESZT! MELYIK A LEGJOBB BOLTI MEGGYBEFŐTT? HA A NAGYI IDÉN NEM FŐZÖTT BE >>> 
Kinder

A totális húsvéti nyúl és tojás anomália megfejtése a Kinder elképzelése. Egy nyúl, aki tojását „kelti”. A hasa egy ajándékot is rejt, ami azonnal triplájára emeli az élvezeti értékét. Akár a tojásformát, ezt is két részre lehet könnyedén szedni. Illatában dolgozik a brutális tejesség, ami nem is meglepő, ha ismerjük a Kindert. Kóstolva is marad ez az élmény, könnyen olvad, és veszettül tejes.

Adatok: 75 gramm, 999 Ft

Ítélet

Az aranynyúlé (Lindt) az arany, de ne feledjük, hogy gond nélkül majdnem kétszer annyiba kerül, mint a mezőny legtöbb tagja. Második helyen az időszakosan nyúllá avanzsálódott tehén, a Milka. A tejes cunami bajnoka a Kinder, ami ajándék nélkül is jól teljesítene azért, de így a tuti.

A kerülendő kategóriába leginkább a Nestlé és a Smarties néven futó nyulakat sorolnánk. Ezeken kívül a többivel sincsen különösebb baj. A jelmezversenyt egyértelműen a Boci nyerte, ezzel rendesen ijesztegetni lehetne éjszakánként.

TESZT! HOL KAPNI A LEGJOBB KAKAÓS CSIGÁT, HA NINCS IDŐNK SÜTNI? >>> 

 Toplista:

1. Lindt
2. Milka
3. Kinder
4. KitKat
5. Merci
6. Tibi
7. Boci
8. Smarties
9. Nestlé

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI >>> 
HÚSVÉTI CSOKITOJÁSTESZT: MI KERÜLJÖN A FÉSZEKBE? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss