Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokimázas rakott palacsinta

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Kb. 15 palacsintához:
  • 25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás lisztet használtam)
  • 2 egész tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál nádcukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 közepes hámozott alma reszelve
  • kb. 2,5 dl tej
  • kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 15 dkg őrölt mák
  • 4-5 evőkanál nádcukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • kevés reszelt citromhéj
  • kevés őrölt fahéj
  • 2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
  • pici rum
  • A mázhoz:
  • 3 dkg puha vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1 evőkanál víz
  • 1 púpozott evőkanál holland kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatésztát kikeverem, pihentetem legalább 10 percet, hogy a lisztszemek megdagadjanak, szerintem sokkal könnyebb így a sütés.

Az első palacsintához a palacsintasütőt megkenem kevés olajjal, jól felhevítem, és elkezdem sütni a palacsintákat. (A többi palacsinta alá már nem kell zsiradék, mert a tésztában van annyi, amennyi elég a sütéshez.)

A töltelékhez a vajból a liszttel és a tejjel besamelmártást főzök, forrón belekeverem a mákot, a cukrot és a többi hozzávalókat ízlés szerint - kenhető masszát készítek (ha sűrűnek találjuk hígíthatjuk tejjel).

Egy tűzálló tálat kivajazok, egymásra töltöm a palacsintákat, előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt csak átsütöm.

A mázhoz mérsékelt hőfokon a cukrot a kakaóval és kevés vízzel simára főzöm, félrehúzom, a vajjal kikeverem, lassan a kihűlt palacsintára öntöm. Ha kicsit szárad, csokidarával megszórom.

Amikor megszilárdul a teteje, vizes késsel szeletelem és tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss