Elkészítés: A kekszalaphoz a kekszet, a mogyorót és a vajat együtt robotgéppel összeaprítjuk, a morzsát kibélelt 26 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk, a hűtőbe tesszük, hogy a kekszalap megkeményedjen.
A krémhez a sajtot kikeverjük a tejföllel, a cukrokkal, a liszttel, előbb az egész tojásokat, végül a tojássárgákat egyenként belekeverjük.
Ráöntjük a krémet a kekszalapra, és 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 60-65 percig sütjük, langyosra hűtjük.
A mázhoz a cukrot a kakaóval és a vízzel sűrűre összefőzzük, félrehúzzuk, a hideg vajat elkeverjük benne, langyosan a tortára simítjuk, mogyoróval megszórjuk.
Tálalás előtt a hűtőben pihentetjük legalább 6 órát vagy egy éjszakát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre