hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokikrémes piskótatorta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A csokikrémhez:
  • kb. 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • fehércsokoládé a díszítéshez
  • Valamint:
  • pirosgyümölcsös lekvár (eper, cseresznye, málna)

Elkészítés

Elkészítés: Első lépésként előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét felverem a csipet sóval és 2 evőkanál cukorral. A sárgáját is habosra keverem a másik 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleforgatom a mézet és az olajat. A sárgáját óvatosan elkeverem a fehérjében, hozzáadok 2 evőkanál lisztet és a szódabikarbónát, ezt is elkeverem, majd újra hozzáadok 2 evőkanál lisztet. Vigyázok, hogy ne nagyon törjem össze a habot.

Egy gyümölcstortaformát alaposan kikenek és kilisztezek, majd beleöntöm a masszát, elegyengetem. Kb. 8 perc alatt aranybarnára sütöm.

Óvatosan kiveszem a formából a piskótát és pihentetem. Eperlekvárral bőségesen megkenem a tetejét.

A krémhez vízgőz felett megolvasztom az ét- és a tejcsokoládét a margarinnal, majd ráöntöm a piskóta tetejére.

Díszítésként fehércsokoládét reszelek a tetejére.

Megjegyzés

Lágy és egyszerű sütemény.
- 0420marcsu

Ezek is érdekelhetnek

Friss