Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokikrémes képviselőfánk

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagy tojás
  • A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 db tojásfehérje kemény habja
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín keményre verve

Elkészítés

Elkészítés: A vizet és az olajat a sóval és a vaníliás cukorral egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre, addig keverem, míg elválik a tészta az edény falától.

Leveszem a tűzről, kevergetve langyosra hűtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.

A sütőt 220 fokra melegítem. Egy kis tálba vizet teszek, és kezemet vízbe mártva 3×4 cm-es golyókat formázok, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. A kezemmel vízzel lespriccelem a fánkokat és a sütőpapírt is.

Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük, és készre sütjük.A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.

A kalapjukat levágjuk. Szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és kevés tejjel simára keverjük,majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre felfőzzük. A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzákeverjük, 1 percig kézi botmixerrel simára keverjük.

A fánkokat betöltjük a krémmel. A tetejükre habtejszín került. Rátesszük a kalapjukat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss