hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokikrémes-diós kocka

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A csokikrémes-diós kocka kekszes alapjához a margarint olvasszuk meg. A diót és a kekszet őröljük finomra, szórjuk keverőtálba, keverjük hozzá a cukrot, majd fokozatosan az olvasztott margarint. Gyúrjuk össze, ha nem áll össze, tegyünk hozzá néhány evőkanál tejet.
  2. Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával. A kekszes alapot nyomkodjuk bele, tegyük hűtőbe.
  3. Közben készítsük el a krémet. A tejből mérjünk ki 100 ml-t, és keverjük simára benne a pudingport. A többi tejet tegyük egy lábasban a tűzre, kezdjük el melegíteni, és tördeljük bele az étcsokit. Kevergetve lassú tűzön főzzük addig, amíg a csoki teljesen felolvad. Csorgassuk hozzá a pudingporos tejet, és folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre. Húzzuk le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
  4. A kihűlt pudingba robotgéppel dolgozzuk bele a puha, kis kockákra vágott margarint és a porcukrot. A hideg habtejszínt félig verjük fel, adjuk hozzá a zselatint, majd verjük kemény habbá. Forgassuk a krémhez.
  5. Kenjünk néhány evőkanálnyi krémet a kekszes alapra. Rakjuk ki egész és darabolt babapiskótákkal, majd simítsuk rá a többi krémet. Tegyük egy éjszakára hűtőbe, tálalás előtt szórjuk meg kakaóval, és vágjuk szeletekre. 

Ezek is érdekelhetnek