Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokikelyhek bonbonokkal

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kelyhekhez:
  • 10 dkg olvasztott étcsoki
  • 10 dkg olvasztott fehércsoki
  • 2-4 lufi
  • A bonbonokhoz:
  • 10 dkg olvasztott tejcsoki
  • 10 dkg olvasztott fehércsoki
  • nugátkrém
  • karamellaöntet (topping)
  • formák a kiöntéshez

Elkészítés

Elkészítés: A lufikat - attól függően, hogy 4 kisebb vagy 2 nagyobb kelyhet szeretnék - felfújjuk. Leöblítjük őket, megtöröljük, és hagyjuk megszáradni.

Ezalatt megolvasztjuk a kétféle csokoládét. Ha kihűltek annyira, hogy már nem forrók, de még folyékonyak, belemártjuk a barna csokoládéba a lufik szélesebbik felét. Megfordítjuk, és egy kiskanál segítségével csorgatunk a barna csokira a fehérből, így kapunk márványos mintát. Egy előre kikészített sütőpapírral bélelt tepsire állítjuk őket, a csokis oldalukkal lefelé. Mivel még folyékony annyira, hogy egy kevés visszacsorog, így lesz talpa a kehelynek, miután megdermedt. Hűtőbe tesszük dermedni.

Miután megdermedt teljesen, kivesszük, néhány percet hagyjuk szobahőmérsékleten állni, majd a lufit óvatosan kipukkasztjuk és leengedjük.

A saját készítésű bonbonokhoz szintén megolvasztjuk a kétféle csokoládét. Fantáziánk szerint a formákat megtöltve, a csokikat váltogatva öntjük ki a bonbonokat. Ha tölteni szeretnénk, először kenjük ki alaposan csokival a formákat, hagyjuk megdermedni hűtőben, rátesszük a tölteléket, majd befedjük megint csokival.

A kelyheket megtöltjük a bonbonokkal, fantáziánk szerint díszítjük.

Megjegyzés

Nekem sajnos nem sikerült elsőre a csokikehely elkészítése, de megpróbáltam még egyszer, és akkor már nagyobb sikerrel jártam.
- mcsilla0515

Ezek is érdekelhetnek

Friss