Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokihegy

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukor
  • kevés tej
  • A krémhez:
  • 1 csomag étcsokis puding
  • 1 csomag diákcsemege (pörkölt sótlan mogyoró+mazsola)
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • mandulaaroma ízlés szerint
  • A tetejére:
  • 5 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat válaszd szét, a sárgáját verd fel a cukorral, majd adagold hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. A fehérjét verd kemény habbá, aztán óvatosan keverd bele a lisztes masszába! Pont mint egy kakaós piskóta!

20 percre dobd be a sütőbe egy kisebb tepsiben (ekkora mennyiségből nem is kapsz nagy tésztát), aztán ha megsült, hagyd kihűlni.

A krémhez főzd meg a pudingot a szokásos módon (cukor+tej). Ha kihűlt, keverd bele a diákcsemegét, és ízesítsd néhány csepp mandulaaromával. Vigyázz, nehogy túl sok menjen bele, mert keserű lesz tőle a krém!

A piskótalapot vágd ketté, töltsd meg a krémmel, és a tetejére megy a gőz fölött olajjal felolvasztott étcsoki.

Megjegyzés

Igazából a sütinek semmi köze a hegyhez, de a név úgy ragadt rajta, hogy egyik nap csokit kívántam csokival, mindenhol csak csokihegyeket láttam, beszabadultam a konyhába, és ezzel sikerült kijönnöm.
- g3brii

Ezek is érdekelhetnek

Friss