Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokibonbon kétféleképpen (paleo recept)

20 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kókuszzsírt egy tálba tesszük, és egy kis habverővel elkezdjük keverni. Amennyiben a zsír darabos, és nem krémes, egy picit rámelegítünk, de csak annyira, hogy ne folyjon. Aztán beletesszük a mézet és a kakaóport, és simára keverjük.
  2. A kész masszát bon-bon formába adagoljuk, majd kicsit megütögetjük, hogy egyenletesen jusson minden kis résbe. Hűtőszekrényben 15-20 perc alatt megdermed, ekkor már lehet is fogyasztani!

Ajándéknak ez a verzió nem annyira praktikus, ezért a kókuszzsírt, ami a gyenge pont, lecseréljük kakaóvajra. 

  1. A mézet egy fém vagy kerámia tálban vízgőzön felforrósítjuk, majd a kakaóvajat hozzáadjuk, kevergetve felolvasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy a vízgőz nehogy a keverőtálba csapjon, mert az összeugrasztja a keverékünket!
  2. Amikor a kakaóvaj felolvadt, elzárjuk a tűzhely lángját, és hozzáadjuk a masszához kakaóport, majd simára keverjük. A tálat a melegvíz fölött hagyjuk addig, amíg a csokoládét formákba adagoljuk.
  3. Szobahőmérsékleten is megszilárdul a csokoládé, de a hűtőszekrényben gyorsabban megdermed, így kisebb az esély, a méz és a kakaóvaj különválására. Mikor megdermedt, csomagolható, vagy fogyasztható. 
Mind a két finomságot akár egy csipet fahéjjal, vagy narancshéjjal is megbolondíthatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss