Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokimousse-karika

90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A csoki moussehoz:
  • 8,5 dkg étcsoki
  • 2 ek vaj
  • 4 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 4-5 ek tejszín
  • 1 dkg zselatin
  • 20 dkg málna
  • A díszítéshez:
  • málna
  • étcsokoládé

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássáráját és a vaníliaaromát. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkvert lisztet.
  2. 4 db kis tortaformát (12 cm átmérőjű) kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, és a közepére teszünk egy kisebb, kb. 8 cm átmérőjű desszertgyűrűt, aminek az oldalát szintén bevajazzuk.
  3. A piskótamasszát habzsákba töltjük, hogy egyszerűbb legyen vele dolozni, és a tortaforma szélén hagyott kb. 2 cm-es üres részbe töltjük. 180 fokon 5-10 perc alatt készre sütjük.
  4. A sütőből kivéve levágjuk az esetleges felesleget, majd óvatosan leválasztjuk a formáról a piskótát, és az így kapott hengert tálcára helyezve kihűtjük.
  5. A tortaformák alját bevonjuk folpackkal és rácsatoljuk az oldalukat. Beletesszük a piskóta hengert. Alufóliából a kör átmérőjének mefelelő lapot hajtogatunk és a kör közepére helyezzük (ez teszi lehetővé hogy a krém csak félig töltse ki a hengert).
  6. A csoki mousssehoz az étcsokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. Ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját és 4-5 evőkanál tejszínt, hogy fellazítsuk a csokimasszát.
  7. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és a csokis masszához keverjük. A tojásfehérjéből vert habot óvatosan kanalazva a csokimasszába forgatjuk.
  8. A tortaformánk aljára helyezünk pár szem málnát, majd rákanalazzuk a csoki mousse-t (vigyázzunk, hogy közben a fólia a helyén maradjon), és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve felállítjuk a hengereket, a tetejét leöntjük csokival, végül málnával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek