Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megkóstoltuk a legnépszerűbb csokik shake változatát, némelyikkel büntetni lehet!

Olykor, amikor az ember gyanútlanul kóricál a boltokban, érdekes dolgokra lesz figyelmes. Ez történt velünk is a héten, amikor megpillantottunk egy 7 darabból álló shake kiadást. Önmagában ez semmi izgalmat nem nyújtana, viszont ezen shake-ek mindegyike egy közkedvelt csokik nevét viseli.

Egyértelműen a fiatalabb korosztályt lehet ezzel lekenyerezni, de talán sokszor a felnőttek is elcsábulnak. Fogtunk mindegyikből egy példányt, és becibáltuk a laborba, hogy megnézzük, mennyi közük van a szilárd változataikhoz, melyeket mindenki ismer és szeret.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Twix

Illatában rendesen dolgozik a kekszes aroma. Csokinak különösebben nincsen nyoma, de a keksz mindvégig kitart. Állagra a víznél sűrűbb, mondhatni valóban tejes-shakes sűrűségű. Kóstolás után a klasszikus Twix ízélmény nem érint meg minket, viszont az egyes hozzávalók, mint a keksz és a karamell kiérződik belőle. Csokisága mondhatni konvergál a büdös nagy a semmihez. Egy kekszes folyadék, amiben nagyon nagy jóindulattal találunk csak kakaóitalra hajazó nyomokat.

Adatok: 350 ml, 879 Ft

TESZT! SZERINTÜK EZEK A CSOKINYUSZIK KERÜLJENEK A FÉSZEKBE HÚSVÉTKOR >>> 
Bounty

Az illatában ott van a kókusz, amit egy szilárdabb Bounty esetében megszokhattunk. Kicsit hajaz a vacak szaloncukor-aromára, de ennyi baj legyen. Kóstolva jön a jókora pofáraesés, mert ennek aztán szinte semmi köze a valódi „gazdatesthez”. Édesnek nem nevezhető, kókusz alig, de a végeredmény olyan, mint egy gagyi szaloncukor, tejjel pépesítve. Távol van a valóságtól sajnos.

Adatok: 350 ml, 879 Ft

Snickers

Ahogy kinyitjuk, jól megcsapja orrunkat a töménytelen mogyoróaroma. Pillantok alatt bejárja az illata a fél kerületet, így ne lepődjünk meg, hogy egy tucat mókus veri az ajtót két perccel később. Kóstolva is marad az arcba vágó mogyorós hatás, ami mögött csak egy kevéske csokibevonós íz van. A dohos mogyoró veszettül lassan cseng le szánkban, ami baj, mert az íze nem túlságosan természetes.

Adatok: 350 ml, 879 Ft

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS LIGHT MAJONÉZ ALÁZZA A NAGY MÁRKÁKAT >>> 
Mars

Az illata leginkább a csokis fehérjeporokra hasonlít, ami mellett semmi mást nem érzünk. Kóstolva fordul a kocka, mivel a csoki odavész, a helyébe pedig egy tejes-shakes keverék ugrik. Leginkább olyan, mint egy „zs” kategóriás kakaóital, aminek az ég egy adta világon semmi köze nincs a Marshoz.

Adatok: 350 ml, 879 Ft

m&m’s

Illatában ennek is a mogyorót találjuk csupán, ami mellett semmi más egyéb nincsen. Kóstolva a mogyoró marad, de szerencsére nem olyan dohos vacak, mint a Snickers esetében. Ettől sem vagyunk oda a gyönyörtől, de legalább enyhén hasonlít az eredeti, szilárd kivitelhez. Az íze közepes gyorsasággal ürül ki szánkból, amit annyira nem érdemes bánni.

Adatok: 350 ml, 879 Ft

TESZT! MELYIK ZERO VAGY LIGHT ÜDÍTŐ IHATÓ, ÉS MENNYI CUKOR VAN BENNÜK? >>> 
Milkyway

Illatában leginkább a 4-5 napja savanyodásnak indult tej aromáját érezzük ki némi kakaóval, de a lényeg, hogy a Milkyway-hez semmi köze. Kóstolva édesebb, mint az eddigiek, de ízében marad a felejthető csokis fehérje shake. A tej szerencsére nem fanyar, ennyi előnye van mindössze.

Adatok: 350 ml, 879 Ft

Skittles

Illatában harsány, szörpszerű gyümölcskavalkádot érzünk. Ezen kicsit fellelkesedve bátran belecsaptunk a kóstolásba. Bárcsak ne lettünk volna ilyen bátrak, mert ez iszonyatosan rémes. Émelyítő, édes, műanyag. A gyümölcsös élmény sehol, olyan, mint egy felhabosított kémilabor-maradék, aminek a Skittleshez semmi köze, de a gyümölcshöz sem, sajnálatos módon. Állagra ennek van a legtermészetellenesebb hatása, valamiért a legtöbb tesztalany egy korty után a sarokba vágta.

Adatok: 350 ml, 879 Ft

TESZTELTÜK A FILTERES ZÖLD TEÁKAT: AZ EGYIKNEK HALTÁP ÍZE VOLT >>> 
Ítélet

A héten sorrendet nem állítunk, mert nemes egyszerűséggel nincs értelme. Nem egy kategória, és cserébe még szörnyű is a legtöbb. Hatalmas jóindulattal az m&m’s az, ami egy kicsit közelít az eredetihez.

A többi kifejezetten rémes. Ráadásul eléggé luxi lenne ilyennel itatni minden nap a gyereksereget, mert 3,5 dl-ért mondhatni aranyárat kérnek. Néha-néha nem is lenne vele baj, de ez büntetés annak, akinek a táskájába tesszük.

Egyetlen pozitívuma a jelenségnek, hogy egyelőre igen kevés boltban látni őket, ergo kicsi az esélye, hogy a gyerek kiszúrja, és látványos hisztibe kezd. Ha valaki mégis büntetni szeretne vele, annak eláruljuk a beszerzési lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetnek