hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csődöt jelentett a Mozart-golyó gyártója

default user icon
MME
Fizetésképtelenséget jelentett a Mozart-golyókat gyártó vállalat, miután súlyosan érintette a koronavírus okozta lezárás.

Fizetésképtelenséget jelentett hétfőn a GPA Salzburg szakszervezetnél a Mozart-golyókat gyártó grödigi székhelyű Salzburg Schokolade - adta hírül a napi.hu, a Kronen Zeitung-ra hivatkozva.

Christian Schügerl, a vállalat ügyvezető igazgatója egy korábbi levelében úgy fogalmazott: a vállalatot súlyosan érintette a világjárvány, ugyanis a turisták, a rendezvények, valamint az esküvők hiánya együttesen csonkították meg forgalmukat, hiszen a lezárások miatt hetekig zárva voltak a cukrászdák is.

A jelenlegi zárlat, a nyersanyagok, az energia, a bérek és a logisztikai költségek, valamint a csomagolóanyagok jelentős költségnövekedése is komoly problémákat okoznak - mondta az ügyvezető, ezért fizetésképtelenséget jelentettek be.

A szakszervezetisek az üzemi tanáccsal és a vállalatvezetéssel együtt meg akarják vitatni a helyzetet és erről mielőbb tájékoztatni a munkavállalóikat is. Az, hogy a vállalat hogyan működik tovább a jövőben, még nem világos, de a salzburgi üzemben a leállás 140 ember munkáját érintheti.

A vállalatot 1897-ben még "Rajsigl-Süsswarenfabrik" néven Salzburgban alapították, majd 1956-ban Grödigbe költözött. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss